Browsing Category : burger

Homemade Fish Burger Sempoi


Assalamualaikum wbt dan apa khabar semua? Sedar tak sedar, dah masuk Syawal ke 20 dah hari ni. Teringat suasana raya dulu-dulu. Pergi open house, kumpul dengan family sambil tonton cerita raya (tv), excited pakai baju raya baru dan bergambar. Kenangan… Tahun kedua kita sambut raya dengan norma baru dan hari ini 1hb Jun 2021 merupakan hari pertama Total Lockdown dilaksanakan…

Homemade Zinger Burger (Pasti Jadi!)


Bila sebut sahaja restoran makan segera KFC, saya terbayangkan suasana makan malam bersama keluarga dalam suasana yang gembira dan bahagia. Sebab itulah KFC termasuk dalam ketegori ‘Family Restaurant’. Dari kecil kalau nak raikan sesuatu kejayaan, memang ayah akan belanja kami sekeluarga makan ayam KFC. Makan ramai-ramai memang bahagia kan? Hari ni saya nak kongsikan resipi Zinger Burger ala KFC. Roti…

Prosperity Burger Ala Ritz THE BAKER


Setiap kali hampir tiba tahun baru cina, Restoran McDonalds dimeriahkan dengan hidangan prosperity burger kan? Hari ni saya buatkan beef prosperity burger ala ritz the baker. Terinspirasi daripada burger McDonalds tu.Ā šŸ˜Š Ada 3 bahagian. Roti burger, patty dan sos lada hitam. Part 1: roti burger 200g tepung protin tinggi (japanese flour) 16g gula 3g garam 4g susu tepung 2g yis…

MY HUMBLE CRISPY CHICKEN BURGER


  Salamā€¦ Apa khabar semua? Banyak sebenarnya yang saya nak kongsikan tetapi disebabkan kekangan masa untuk menaip di blog, serupa dah tak bertuan blog niā€¦ Saya dapat banyak request dari sanak saudara, rakan-rakan mahupun pelajar-pelajar saya untuk update resepi chicken burger. Hari ni baru ada kesempatan. Nanti cuba tau resepi ni, hantar feedback dekat saya nanti. *BAHAN-BAHAN TEPUNG SALUTANĀ  1…